GeriKişisel Bakım Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Zor Mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Zor Mu?

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Zor Mu?

"Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin en çok endişe ettiği konu operasyon sonrası iyileşme sürecinin nasıl geçeceğidir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, burun estetiği ve estetik sonrası iyileşme sürecini anlatıyor."

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci burundaki operasyonun türüne göre değişiklik gösterse de eskiye kıyasla gelişen tıp ve teknoloji sayesinde çok daha çabuk ve zahmetsiz geçer. Ameliyatta hangi tekniğin uygulanacağına hastanın ihtiyacına göre karar verilir. Burun estetiği ameliyatlarında hastanın burnunun düzeltilmesi için hangi daha teknik uygunsa o teknik ile estetik operasyon gerçekleştirilir. Tüm rinoplasti ameliyatlarının ana hedefi fonksiyonel ve estetik açıdan burnu olması gerektiği forma sokmaktır.”

Açık ve kapalı rinoplasti ne demek?
“Burun cerrahisinde kullanılan teknikleri açık ya da kapalı rinoplasti tekniği kullanılabilir. Kapalı teknik, burnun altında herhangi bir kesi olmadan burun deliklerinin içinden girilerek yapılan bir ameliyattır. Eğer burnun uç kısmında düzeltilmesi gereken bir sorun yok ise, yani hastanın burnundaki sorun kapalı teknik ameliyat ile gerçekleştirilebilir. Açık teknik ise daha çok burun ucunda problem olan ya da revizyon rinoplasti gereken hastalarda tercih edilir. Açık teknik burun içinin görülmesi gereken durumlarda daha sağlıklı sonuçlar verir. Bu teknikte burun delikleri arasındaki derinin alt kısmında ufak bir kesi açılır. Bu teknikte de iz zamanla belli belirsiz bir hal alır.”

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Zor Mu

Burun estetiği ile neler yapılabilir?
“Burun estetiği ameliyatı burun kemerleri, aşırı uzunluk/kısalık, genişlik/darlık, burun delikleri daraltma/genişletme, burun delikleri simetrisi, burun ucu düşüklüğü/kalkıklığı gibi estetik sorunlarla beraber eğer varsa burundaki fonksiyon sorunları da düzeltilir. Ameliyat genel veya lokal anestezi altında yapılır. Ameliyattan sonra buruna tampon yerine nefes almayı kolaylaştıran atel yerleştirilir. İlk hafta burnun üzerine destekleyici bir burun bandı yapıştırılır. Hasta 1 hafta içinde normal yaşantısına dönebilir.”

Op. Dr. Fatih Dağdelen “İyileşme süreci kullanılan tekniğe göre değişir. Kapalı ameliyat, açık ameliyata göre daha basit burun sorunlarının tedavisinde tercih edildiği için iyileşme süreci daha kısa sürer. Ayrıca hastanın yaşam tarzı ve kişisel alışkanlıkları da iyileşme sürecini etkiler. Sağlıklı yaşam, beslenme tarzı ve dinlenme iyileşme sürecini hızlandırır. Hastalar cerrahlarından ameliyat sonrası iyileşme süreci için kendilerine özel çok daha ayrıntılı bilgi alabilirler.”

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Zor Mu

False